Wandelen en fietsen

Trappen in Tholen - 49 km.

De strijd tegen het water loopt als een rode draad door het Nederlandse verleden. In sommige gevallen heeft die strijd mooie resultaten opgeleverd, zoals het eiland Tholen in Zeeland bewijst. Wat ooit vijf polders waren, is nu een sfeervol eiland waar dijken, polders, boerderijen, watervogels en velden met snijbloemen het aangezicht bepalen. Een aangenaam decor voor een dagje Happen en Trappen.

 

Imposante Oosterschelde

De start van de route is in de historische kern van het stadje Tholen. Daarna is het tijd om koers te zetten naar Sint-Annaland, een klein dorp met rond de 3.500 inwoners. Opvallende eyecatchers hier zijn Korenmolen De Vier Winden, Standerdmolen Sint-Annaland en de jachthaven.

Onder langs de dijk voert de weg vervolgens naar Stavenisse, met een mooi uitzicht over de imposante Oosterschelde. In de middeleeuwen was dit slechts een kleine rivierarm, maar in de loop der eeuwen won dit natuurmonument steeds meer terrein. Het resultaat is een gebied met een zeer gevarieerd onderwaterleven, waardoor het een gewilde duiklocatie is.

 

Vergezichten en vogelspotters

Vanuit Stavenisse gaat het oostwaarts naar Sint-Maartensdijk. U fietst door de Thoolse polder, met volop akkerbouw en veeteelt, langs mooie boerderijen en vergezichten. Bij binnenkomst in Sint-Maartensdijk ziet u aan uw rechterkant de restanten van het voormalige kasteel van Jacoba van Beieren. In het Raedthuys kunt u in de Oranjekamer de oranje-tentoonstelling bezoeken.

Na Sint-Maartensdijk volgt natuurgebied De Pluimpot, waar u bij Gorishoek kunt genieten van het mooie uitzicht over de Oosterschelde. Een stukje verderop staat een kijkhut die geliefd is bij vogelspotters. U passeert een eeuwenoude terp en al snel komt Tholen weer in zicht. Met een smakelijk dessert wordt hier de dag afgesloten.

 

Route

De route begint met koffie en wat lekkers bij De Vlinderbloem in Tholen. Daarna volgt een voorgerecht bij restaurant Havenzicht in Sint-Annaland en een soepje bij Recreatiepark Oud Kempen in Stavenisse. Het hoofdgerecht wordt geserveerd in het Raedthuys in Sint-Maartensdijk, en bij hotel restaurant Zeeland in Tholen wacht u ten slotte het dessert.

Reserveren?

 

 

Happen & Trappen

Oosterschelde

Natuur

Bijna nergens vind je zoveel mogelijkheden om van het water te genieten ...

Waar vind je zo'n grote verscheidenheid aan natuur als op het eiland Tholen? ...

Vele trouwe gasten gingen u al voor, maar ook u zult gastvrij ontvangen worden...

Bekijk de city specail over het eiland Tholen ....

Doen & Zien

Evenementen

Happen & Trappen