Landleven

Kruidentuin Kruytenburg

 

Bij een bezoek aan  het Eiland Tholen mag u de kruidentuin op Kruytenburg zeker niet missen. In 2000 is Hans van Nieuwenhuijzen hobby-matig gestart met ongeveer 35 keukenkruiden, leuk voor de campinggasten die deze mochten plukken. In de loop der jaren is deze hobby uitgegroeid tot een volwaardige kruidentuin. Waar al velen een bezoekje brachten.

 

De kruidentuin bestaat momenteel uit 450 in- en uitheemse keuken- en medicinale kruiden, 50 verschillende soorten vergeten groeten, denk aan boomspinazie, abc- en ijs kruid. En een 50 tal exotische planten, bijvoorbeeld Afrikaanse lelies, een amandel- en kaki boom.

 

U kunt diverse soorten keukenkruiden proeven tijden de rondleiding. Veel kruiden worden zelf opgekweekt. Seizoenplantjes zijn regelmatig te koop.

 

U vindt de kruidentuin aan de Kruytenburgseweg 4, 4693 RC Poortvliet, Tel: 0166-612403

 

De Thoolse Parel

 

De theetuin is gelegen op het uiterste puntje van het mooie eiland Tholen op loopafstand van de Oosterschelde en het dorp en de haven van Stavenisse. De tuin is heel sfeervol ingericht met natuurlijke elementen waar de gasten zich direct op hun gemak voelen.

 

De theetuin is een plek waar je heerlijk kunt zitten , in het zonnetje of juist in de schaduw. Er zijn verschillende hoekjes waar de gasten intiem kunnen genieten van de fijne sfeer en al het lekkers. Wie wil kan zitten bij een vuurtje. De tuin ligt onder aan de dijk en is omsloten door groen, hierdoor is er weinig wind en als er maar een zwak zonnetje staat voelt het al heerlijk aan.

 

We koken graag met producten uit eigen groentetuin en streek ,culinaire en natuurlijke ingrediënten en als het kan van biologische kwaliteit. En overgieten dat met een rijke saus van creativiteit, beleving en een gezonde dosis informatie!

 

U vindt de theetuin aan de Oudelandsedijk 1, 4696 RS  Stavenisse,

Tel: 0166-603467

 

Er zijn nog twee tuinen die u kunt bezoeken:

 

't Oefje" Coby en Piet van der Slikke (7000 m2).

Deze vindt u aan de Stoofstraat 62, 4693 RA  Poortvliet, Tel: 0166-612313

 

“Schelphoek" Fam. van der Zwan (1,5 ha.)

Deze vindt u aan de Schelphoekseweg 3, 4693 PK  Poortvliet, Tel: 06-

66612872

Oosterschelde

Natuur

Bijna nergens vind je zoveel mogelijkheden om van het water te genieten ...

Waar vind je zo'n grote verscheidenheid aan natuur als op het eiland Tholen? ...

Vele trouwe gasten gingen u al voor, maar ook u zult gastvrij ontvangen worden...

Bekijk de city specail over het eiland Tholen ....

Doen & Zien

Evenementen

Tuinen