Ga naar hoofdinhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Frans Stadhuisconcert in Tholen

22 juni - 15:30 - 16:30

Zaterdag 22 juni zal het Oude Stadhuis in Tholen, ontworpen door de Vlaamse bouwmeester Keldermans, een Franse ambiance zijn. Zowel in muziek als literatuur zal de Raadzaal volledig gewijd zijn aan de Franse cultuur.
Het tweede in de reeks van veertien Stadhuisconcerten van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten, zal in het teken staan van de presentatie van een clavecimbel, dat een replica is van een instrument uit 1769 van de fameuze Parijse clavecimbel- en fortepiano bouwer Pascal Taskin. Het origineel bevindt zich in de Russell Collection van de universiteit te Edinburgh.
Deze replica is door de maker ter bruikleen aangeboden aan voornoemde stichting voor gebruik bij concerten en ter aanvulling van de deels museale Keldermans – collectie in de Raadzaal van het uit 1460 daterende vml. Stadhuis.

Clavecinist Jan de Viet, artistiek adviseur van de Stichting Anth. Keldermans Concerten, zal bij het delicate Franse klankkarakter van dit instrument aansluitende composities ten gehore brengen van o.a. François Couperin, Antoine Forqueray en Jacques Duphly. Arie de Viet zal de composities omlijsten met de voordracht van toepasselijke Franse poëzie van o.a. Voltaire, Denis Diderot en Claris de Florian.

Aanvang: 15.30 uur
Entree: vrije gift

Gegevens

Datum:
22 juni
Tijd:
15:30 - 16:30
Site:
https://keldermansconcerten.nl/programma/

Overige informatie

Uw naam
Stichting Anthonie Keldermans Concerten
Kosten evenement
Gratis/vrije gift
Back To Top