Ga naar hoofdinhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Thema-bijeenkomst: mannen, onbedoelde zwangerschap en abortus

7 november - 19:30 - 21:30

Prolife-avond over mannen, onbedoelde zwangerschap en abortus

De vrouw beslist bij een onbedoelde zwangerschap over haar eigen lichaam en het leven van het ongeboren kind dat erin groeit. Maar hoe zit het dan met de mannen die betrokken zijn bij onbedoelde zwangerschap en abortus? Welke rol hebben zij en hoe gaan we hier als kerk, politiek en maatschappij mee om? Op 7 november wordt er in Tholen een Pro-lifeavond georganiseerd. Tijdens de avond denken we samen na over deze vragen met sprekers van Schreeuw om leven, SGP en de NPV.

Pro-life avond

Om dit belangrijke thema aan te kaarten organiseert Schreeuw om leven samen met de SGP en NPV in Tholen een pro-lifeavond. Zo kunnen we samen vlak voordat de Week van het Leven begint, op D.V. 7 november, nadenken over een hoopvolle toekomst voor moeder, kind én vader!

De avond start met een korte opening en gebed. Daarna zullen drie sprekers vanuit de SGP, NPV en Schreeuw om leven vanuit hun professie een bijdrage leveren rondom het thema ‘mannen, onbedoelde zwangerschap en abortus’.

  • Arthur Alderliesten (Schreeuw om leven): Wat is de rol van de man nu en wat zijn de gevolgen ervan? Wat zijn de behoeften  van mannen zodat er in hulpverlening (en pastoraal) adequaat mee kan worden omgegaan?
  • Hilde Westerman (SGP): Hoe leeft de rol van de man in de politiek? Moet de positie van de man juridisch verankerd worden?
  • C.J. Droger: Hoe kunnen we mannen die met onbedoelde zwangerschap en abortus te maken hebben ondersteunen vanuit het pastoraat en in de kerk?

De pro-lifeavond vindt plaats in Sport- en gemeenschapscentrum Haestinge (Sportlaan 2D, St. Maartensdijk). De avond begint om 19.30 uur en duurt tot uiterlijk 22.00 uur. We zien er naar uit u deze avond te ontmoeten, zodat we samen met elkaar de dialoog kunnen voeren.

Gegevens

Datum:
7 november
Tijd:
19:30 - 21:30
Site:
https://www.schreeuwomleven.nl/agenda/5893/

Locatie

Haestinge
Sportlaan 2D
Sint-Maartensdijk, Zeeland Nederland
+ Google Maps

Overige informatie

Uw naam
Ruud Muijt
Kosten evenement
gratis
Back To Top