Eiland Tholen

In het noordoosten van het eiland Tholen ligt het dorp Oud-Vossemeer.

 

Dit kleine dorpje heeft nauwe banden met de bekende presidentsfamilie Roosevelt uit de Verenigde Staten. In het begin van de 17e eeuw emigreerde de stamvader van het geslacht Roosevelt vanuit Oud- Vossemeer naar New-York (Nieuw-Amsterdam). Het Wapenschild van de familie hangt nu nog steeds in het Ambachtsherenhuis.

 

Het pittoreske dorp, ligt net als Tholen (stad), aan het Schelde-Rijnkanaal en is omgeven door uitgestrekte polders. Bezienswaardigheden zijn naast de Nederlandse Hervormde kerk, het Ambachtsherenhuis, het Smidsklokje en korenmolen ‘De Jager’.

 

Het natuurgebied ‘Het Rammegors’ ligt in de nabijheid. Dit is een oud schorrengebied met interessante flora en fauna. Zeker een aanrader voor vogel- en natuurliefhebbers.

 

Verder onderscheidt Oud-Vossemeer zich door zaken als carnaval en zondagvoetbal. Dit komt mede door de katholieke en Brabantse invloeden op het dorp. Oud-Vossemeer is elk jaar start- en aankomstplaats voor de Zevendorpenwandeltocht die de wandelaars door heel de gemeente Tholen voert.

 

Het dorp Oud Vossemeer aan het Schelde-Rijnkanaal is omgeven door polders waar u kunt genieten van de rust. Bezienswaardig is onder andere de Nederlands Hervormde kerk.

 

Een andere bezienswaardigheid is het Ambachts-herenhuis, dat enkele jaren geleden is gerestaureerd. Verder heeft dit dorp nog een korenmolen, 'De Jager'.

Oosterschelde

Natuur

Bijna nergens vind je zoveel mogelijkheden om van het water te genieten ...

Waar vind je zo'n grote verscheidenheid aan natuur als op het eiland Tholen? ...

Vele trouwe gasten gingen u al voor, maar ook u zult gastvrij ontvangen worden...

Bekijk de city specail over het eiland Tholen ....

Doen & Zien

Evenementen

Oud-Vossemeer